Sól Kłodawska RÓŻOWA Średnioziarnista 1kg - Sól Spożywcza (F)
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
SÓL KŁODAWSKA RÓŻOWA 1KG (R) ŚREDNIOZIARNISTA
POLSKA SÓL KAMIENNA NIEJODOWANA NATURALNA
Różowa sól kłodawska to naturalna sól kamienna, wydobywana w kopalni soli w Kłodawie. Jest to najczystsza sól różowa na świecie, często przewyższająca swoją jakością produkty z Dalekiego Wschodu.
Sól kłodawska zawdzięcza swój różowy kolor zawartości żelaza. Jest ona również bogata w inne mikroelementy, takie jak: potas, magnez, cynk, fosfor, miedź, mangan i jod.
Sól kłodawska jest ceniona za swój smak i właściwości zdrowotne. Jest to doskonały dodatek do potraw, zarówno do tych gotowanych, jak i pieczonych. Nadaje im niepowtarzalny smak i aromat.
Sól kłodawska jest również polecana w profilaktyce chorób serca, nadciśnienia i osteoporozy. Pomaga również w utrzymaniu prawidłowego poziomu elektrolitów w organizmie.
Sól kłodawska zawiera naturalne pierwiastki takie jak: żelazo, wapń, magnez, cynk, potas i jod.
Kłodawska naturalna różowa sól kamienna spożywcza jest bogatym źródłem mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.
CECHY RÓŻOWEJ SOLI KŁODAWSKIEJ:
- oprawia smak potraw: Różowa sól kłodawska ma bogaty, słony smak z nutą orzechów. Jest to doskonały dodatek do potraw, zarówno do tych gotowanych, jak i pieczonych.
- Pozytywnie wpływa na zdrowie: Różowa sól kłodawska jest bogata w mikroelementy, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu elektrolitów, wspiera układ krążenia i układ odpornościowy.
- Jest bezpieczna dla zdrowia: Różowa sól kłodawska nie zawiera żadnych dodatków chemicznych. Jest to naturalny produkt, który można spożywać bez obaw o skutki uboczne.
PRZEZNACZENIE RÓŻOWEJ SOLI KŁODAWSKIEJ:
przeznaczona dla przemysłu i przetwórstwa spożywczego
Naturalna sól kamienna wydobywana w Kopalni Soli „Kłodawa” S.A. Sól odpowiada normie: PN-C-84081-2:1998.
Nie zawiera alergenów oraz środków spożywczych GMO /genetycznie modyfikowanych/.
PRZEZNACZENIE KONSUMENCKIE:
- dla domowego przetwórstwa spożywczego i bezpośredniego spożycia,
- dla przemysłu spożywczego,
CHARAKTERYSTYKA:
Barwa - odcień różowy
Smak - słony bez obcego posmaku zwłaszcza gorzkiego,
Zapach - bez obcego zapachu
SKŁAD CHEMICZNY:
NaCl - 97,50% min
H2O - 0,50% max
Części nierozpuszczalne w wodzie – 1,5%max.
Ca - 0,60% max
SO4 - 1,45% max
CECHY CHEMICZNE:
Sól odpowiada normie PN-C-84081-2:1998, skład chemiczny badany w Zakładowym Laboratorium Kontroli Jakości.
CECHY BIOLOGICZNE:
Na podstawie właściwości naturalnych sól nie budzi zastrzeżeń mikrobiologicznych.
CECHY FIZYCZNE:
Zawartości mechaniczne i ferromagnetyczne: zgodne z PN- 86/C-84081.02
Ziarna powyżej 2,00 mm - 1% max
Ziarna poniżej 0,5 mm - 6% max
WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Sól należy przechowywać w pomieszczeniach czystych, suchych bez obcych zapachów.
OKRES TRWAŁOŚCI DO SPOŻYCIA:
Nie określa się terminu przydatności do spożycia.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.