Drożdże Gorzelnicze PROFESSIONAL VODKA PURE YEAST

Dostępność: duża ilość
Cena: 8,99 zł 8.99
ilość szt

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

DROŻDŻE GORZELNICZE PROFESSIONAL VODKA PURE YEAST

Doskonałe drożdże gorzelnicze PROFESSIONAL VODKA PURE do super czystych nastawów cukrowych na 25 litrów.

Jeżeli cenisz sobie wysoką jakość wyrobu, a nie zależy Ci na szybkiej fermentacji, to te drożdże będą idealne dla Ciebie. Najważniejszą cechą tych drożdży jest uzyskanie alkoholu bez niepożądanych zapachów o bardzo łagodnym smaku.

Fermentują w wydłużonym czasie niż typowe drożdże turbo, bo ciągu 5-7 dni uzyskując destylat o wysokiej jakości.

Bardzo proste w użyciu. Jedyne co musisz to tylko dodać odpowiednią ilość wody i cukru. Nie musisz nic więcej dodawać.

 

SPECYFIKACJA:

  • Na 25 L nastawu - jedno opakowanie drożdży PROFESSIONAL VODKA PURE wystarczy na przygotowanie 25L nastawu.

  • Do nastawów cukrowych,

  • Na 6 kg cukru albo 7 kg glukozy,

  • Fermentacja w ciągu 5-7 dni przy zastosowaniu 6 kg cukru,

  • Wysoka jakość destylatu, otrzymany alkohol nie zawiera niepożądanych zapachów o bardzo łagodnym smaku.
  • Czysta fermentacja, przebieg fermentacji bezzapachowy,

  • Szybka i pewna fermentacja, proces fermentacji przebiega w ciągu nawet do 5 dni w zależności od ilości cukru.

  • Optymalna temperatura fermentacji 20-25 °C, to zalecana temperatura procesu fermentacji, zapewniająca drożdżom najlepsze warunki do pracy i odpowiednie przefermentowanie w odpowiednim czasie. Niższa temperatura fermentacji wydłuży czas fermentacji.

  • Zastosowanie większej ilości paczek: nawet 4 opakowania na 100 litrów nastawu

 

SKŁAD:

drożdże, pożywka, witaminy i minerały

 

INSTRUKCJA STOSOWANIA:

Rozpuścić odpowiednią ilość cukru w ciepłej wodzie, a następnie dopełnić wodą do 25 litrów. Do nastawu o temp 25-30°C dodajemy jedno opakowanie PROFESSIONAL VODKA PURE. Energicznie wymieszać przez minimum 1 minutę. Pozostawić do fermentacji w temp. 22-25°C (niższa temperatura =dłuższy czas fermentacji).

 

TABELA:

Cukier Czas Temperatura Moc
6 kg 5-7 dni 22-25°C 14-15 %


WAŻNE:

  • Nie należy zamykać szczelnie pojemnika fermentacyjnego,

  • Nie stosować rurek fermentacyjnych ze względu na burzliwy przebieg fermentacji.

  • Pokrywa pojemnika powinna zostać położona dość luźno, niedociśnięta.

 

Produkt enologiczny.

Waga netto: 72g

Dane techniczne

MOC % do 15 %
ZASTOSOWANIE: cukier

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl