Drożdże Gorzelnicze STRONGFERM 100 TURBO YEAST 100L / 1 SZT
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
DROŻDŻE GORZELNICZE STRONGFERM 100 TURBO YEAST
Nowoczesna mieszanka drożdży gorzelniczych STRONGFERM 100 TURBO YEAST na 100 litrów nastawu, specjalnie stworzone dla wymagających Klientów oczekujących najwyższej jakości fermentacji oraz najwyższej jakości finalnego wyrobu.
Drożdże gorzelnicze STRONGFERM 100 TURBO YEAST przeznaczone do nastawów cukrowych 100 litrowych do mocy nawet 18%!
Zapewniają burzliwą i szybką fermentację dzięki świetnie dobranym proporcjom drożdży i pożywek z witaminami.
Bardzo proste w użyciu. Jedyne do musisz dodać to tylko odpowiednią ilość wody i cukru. Nie musisz nic więcej dodawać.
SPECYFIKACJA:
-
Na 100 L nastawu - jedno opakowanie drożdży STRONGFERM 100 wystarczy na przygotowanie aż 100L nastawu.
-
Do nastawów cukrowych,
-
Na 25 kg cukru albo 28 kg glukozy,
-
Fermentacja aż do 18%, dzięki specjalistycznej mieszance drożdży oraz pożywek,
- Wysoka jakość destylatu, jako jedyne na rynku wytwarzają mniej produktów ubocznych (mała ilość kwasów, siarki, estrów, aldehydów) w finalnym wyrobie,
-
Czysta fermentacja, przebieg fermentacji bezzapachowy,
-
Szybka i pewna fermentacja, proces fermentacji przebiega w ciągu nawet od 5 do 6 dni,
-
Optymalna temperatura fermentacji 20-25 °C, to zalecana temperatura procesu fermentacji, zapewniająca drożdżom najlepsze warunki do pracy i odpowiednie przefermentowanie w odpowiednim czasie. Niższa temperatura fermentacji wydłuży czas fermentacji.
-
Odporność na wysokie temperatury podczas fermentacji,
-
Zastosowanie większej ilości paczek: nawet 10 opakowań na 1000 litrów nastawu.
SKŁAD:
drożdże, pożywka, witaminy i minerały
INSTRUKCJA STOSOWANIA:
Rozpuścić 25 kg cukru lub 28 kg glukozy w ciepłej wodzie (50-70 litrów), a następnie dopełnić wodą do 100 litrów. Do nastawu o temp 25-30°C ( w okresie letnim, a w okresie zimowym 30-35°C) dodajemy jedno opakowanie STRONGFERM 100 TURBO YEAST. Energicznie wymieszać przez minimum 1 minutę. Pozostawić do fermentacji w temp. 22-25°C (niższa temperatura =dłuższy czas fermentacji).
WAŻNE:
- Doprowadzenie do przekroczenia 40°C może spowodować zatrzymanie pracy drożdży,
-
Nie należy zamykać szczelnie pojemnika fermentacyjnego,
-
Nie stosować rurek fermentacyjnych ze względu na burzliwy przebieg fermentacji.
-
Pokrywa pojemnika powinna zostać położona dość luźno, niedociśnięta.
Produkt enologiczny.
Waga netto: 360g
Dane techniczne
Pakiet ilościowy | 1 opakowanie |
MOC % | do 18 % |
ZASTOSOWANIE: | cukier |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.