MEAD YEAST 50G drożdże do miodów pitnych

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 12,00 zł 12.00
ilość szt

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Starowar
Kod produktu: 2158

Opis

MEAD YEAST 50G

DROŻDŻE DO PRODUKCJI MIODU PITNEGO

Drożdże do miodów pitnych o doskonałych zdolnościach fermentacyjnych.

Specjalistyczne drożdże do produkcji miodu pitnego syconego w domowych warunkach.

Drożdże suche aktywne instant. Szczep Saccharomyces cerevisiae var. bayanus.

MIÓD PITNY

Miód pitny to tradycyjny napój alkoholowy powstały w wyniku fermentacji brzeczki miodu pszczelego, najczęściej lipowego. Bardzo popularny trunek w Polsce i na Litwie.

 

Miody pitne technologicznie można podzielić na sycone i niesycone:

- miody sycone powstają w wyniku fermentacji brzeczki, która wcześniej była gotowana przez odpowiedni czas.

- brzeczka miodów niesyconych nie jest gotowana.

 

Drożdże do miodów pitnych o doskonałych zdolnościach fermentacyjnych i właściwościach aromatycznych.

Dwójniaki i półtoraki określane są trunkiem królewskim. Zrób sam swój trunek królewski!

Chcesz wyprodukować własny czwórniak, trójniak, dwójniak, a nawet półtorak??

STAROWAR MEAD YEAST - to są te najlepsze drożdże których szukasz!

Drożdże te o doskonałej zdolności fermentacji i właściwościach aromatycznych.

 

CECHY:

  • Dedykowane do produkcji miodów pitnych,
  • Na 10 L trójniaka,
  • Alkohol do 21% - wysoka odporność na alkohol pozwoli również na wznowienie fermentacji,
  • Proste w użyciu - wystarczy uwodnić na 20 min przed zadaniem do moszczu,
  • Temperatura fermentacji 8-28 °C, to zalecana temperatura procesu fermentacji, zapewniająca drożdżom najlepsze warunki do pracy i odpowiednie przefermentowanie w odpowiednim czasie. Niższa temperatura fermentacji wydłuży czas fermentacji.
  • Zastosowanie większej ilości paczek: bez ograniczeń

  

SPECYFIKACJA:

  • Czynnik Killer K2 - zabija inne powstałe, bądź zadawane drożdże w moszczu,
  • Odporność na SO2,
  • Nieobecna produkcja piany w niskich i średnich temperaturach,
  • Wysoka odporność na czynniki hamujące fermentację,
  • Brak produkcji związków siarki,
  • Niska produkcja kwasowości lotnej,
  • Niska produkcja aldehydu octowego,
  • Niska produkcja kwasu pirogronowego,
  • Niska produkcja alkoholi wyższych,
  • Niska produkcja alkoholu fuzlowego,
  • od 70 000 000 000 do 80 000 000 000 żywych komórek/ g

 

INSTRUKCJA STOSOWANIA:

Do nastawów na trójniaka dodać uwodnione drożdże w ilości 1g na 1 litr dobrze napowietrzonego brzeczki miodowej.

Do brzeczki miodowej na miody mocniejsze dajemy 2 do 3g drożdży na 1litr nastawu po rozmnożeniu i zahartowaniu matki drożdżowej.

POŻYWKA

Zalecamy użycie oddzielnie drożdży i pożywki. Drożdże zawierające w opakowaniu pożywkę mają słabsze działanie.

[product id="12674, 12675, 10689, 10029"]

 

KWASEK CYTRYNOWY

Dodawanie kwasku cytrynowego i innych zaleca się przeprowadzać pod koniec fazy fermentacji.

Po osiągnięciu przez brzeczkę planowanego poziomu Blg.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa dotyczy dostawy na terenie Polski oraz uzależniona jest od dopuszczalnej wagi gabarytowej i wagi rzeczywistej zamówienia.
Darmowa dostawa (Paczkomaty InPost) już od 80,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl