Drożdże do Cydru AROMA CIDRE 10g
Opis
AROMA CIDRE
DROŻDŻE DO PRODUKCJI CYDU
Specjalnie wyselekcjonowany szczep drożdży do produkcji cydru. Szczep drożdże Saccharomyces cerevisiae odporny na trudne warunki fermentacji, z niską mętnością, skrajnymi temperaturami, ograniczonymi poziomami żywieniowymi.
Drożdże na 25-50 litrów cydru
CECHY DROŻDŻY DO CYDRU:
- idealne drożdże do jabłek, gruszek, brzoskwiń oraz truskawek,
- tolerancja na alkohol do 17%,
- temperatura fermentacji w 10-30°C
- opakowanie 10g na 25-50 litrów,
- odporne na trudne warunki fermentacji z niską mętnością nastawu.
Odporny na trudne warunki fermentacji, z niską mętnością, skrajnymi temperaturami, ograniczonymi poziomami żywieniowymi.
Odpowiedni do stosowania w produkcji cydru.
CHARAKTERYSTYKA:
- Fermentuje prawidłowo w temperaturze pomiędzy 10 - 30°C.
- Minimalna produkcja kwasowości
- Minimalna lub nieobecna produkcja SO2,
- Minimalna lub nieobecna produkcja H2S.
- Minimalna produkcja aldehydu octowego i kwasu pirogronowego.
- Znikoma produkcja piany.
- Dobra produkcja glicerolu.
- Szczep drożdży odporny na trudne warunki fermentacji z niską mętnością nastawu.
INSTRUKCJA STOSOWANIA:
Odpowiednią dawkę drożdży CIDRE STRONG należy wymieszać w 100ml wody o temperaturze 22-25 °C. Odczekać 20 minut. Jak zaczną pracować należy roztwór delikatnie zamieszać i dodać do moszczu i wymieszać.
WAŻNE:
Drożdże nie posiadają w składzie pożywki. Do optymalnego przebiegu fermentacji zalecane jest zastosowanie pożywki np. NUTRITION, VINO ACTIVE albo NUTRIMIX
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.