Płatki z Drzewa Wiśniowego CHEERY WOOD CHIPS MEDIUM 50G
Opis
PŁATKI Z DRZEWA WIŚNIOWEGO MEDIUM 50G
Płatki można stosować na dowolnym etapie rozwoju wina, piwa lub destylatu.
Obróbka płatkami drzewnymi powoduje ekstrakcję barwników, zapachów i smaków zawartych w drewnie lub powstających podczas opiekania.
Dlatego powinieneś regularnie pobierać próbki, aż Twój alkohol przyniesie pożądany efekt i potem usuniesz płatki.
Płatki wiśniowe należy stosować w ilości:
-
2-5g / 1 litr wina podczas leżakowania,
Czas leżakowania płatków z drzewa wiśniowego:
od 14 dni do 6 miesięcy,
Zalecamy używanie go podczas dojrzewania lub wykańczania przez co najmniej 14 dni, ale nie dłużej niż 6 miesięcy. Opcjonalnie dawkę można zwiększyć podczas krótkiego dojrzewania.
Możemy mieszać różne rodzaje płatków otrzymamy ciekawe i niepowtarzalne walory smakowe.
Płatki wiśniowe stosować do:
-
postarzenia alkoholu, destylatu, bimbru, wódki,
-
nadaniu koloru,
-
nadaniu charakterystyki trunku,
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.