Drożdże Piwowarskie STRONGFERM BEER YEAST WHEAT W11
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
DROŻDŻE PIWOWARSKIE STRONGFERM BEER WHEAT W11
Strongferm W11 BEER WHEAT to drożdże piwowarskie dedykowane do górnej fermentacji.
Drożdże podkreślają smak piwa, nadając wyczuwalne typowe dla pszenicznych piw estry o aromacie bananów, goździków oraz pierników.
Drożdże piwowarskie STRONGFERM W11 BEER WHEAT to najlepszy wybór do warzenia tradycyjnych piw typu witbier, weizen, weisse.
DROŻDŻE PIWOWARSKIE DO WARZENIA:
- witbier,
- weizen,
- weisse,
SPECYFIKACJA:
- Drożdże do górnej fermentacji,
- Opakowanie wystarcza na 25 litrów piwa.
- Zalecana temperatura fermentacji: 15-28°C,
- Stopień odfermentowania: 71-75%,
- Flokulacja: wysoka,
- Szybki start fermentacji.
INSTRUKCJA STOSOWANIA:
Odpowiednią dawkę drożdży uwodnić w wodzie o temp. 22-30 ºC w stosunku 1/10 części wody. Dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut. Następnie dopasuj temperaturę do temperatury brzeczki nie większą niż 10 ºC różnicy. Zaszczepiaj drożdże bezzwłocznie. Cały proces ogranicz do 30 min, aby zmniejszyć ryzyko inwazji drobnoustrojów.
ZALECANE:
Zastosować pożywkę dla drożdży w celu lepszej fermentacji i mniejszej produkcji wyższych alkoholi.
Przechowywać w chłodnym miejscu.
Opinie o produkcie (0)




Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.