Drożdże Piwowarskie STRONGFERM BEER YEAST PODPIWEK & KVASS
Opis
DROŻDŻE PIWOWARSKIE STRONGFERM BEER PODPIWEK & KVASS
Strongferm Beer Podpiwek & Kvass to drożdże piwowarskie dedykowane do górnej fermentacji.
Drożdże dedykowane do ciemnych mocnych piw, kwasu chlebowego oraz podpiwka.
Drożdże piwowarskie STRONGFERM BEER PODPIWEK & KVASS to najlepszy wybór do warzenia tradycyjnych kwasu chlebowego, podpiwka oraz mocnych ciemnych piw.
DROŻDŻE PIWOWARSKIE PRZEZNACZONE DO:
- mocne ciemne piwa, np. porter
- kwas chlebowy,
- podpiwek,
SPECYFIKACJA:
- Drożdże do górnej fermentacji,
- Opakowanie wystarcza na 25 litrów piwa.
- Zalecana temperatura fermentacji: 16-32°C,
- Tolerancja na alkohol: 8,8%
- Flokulacja: wysoka,
- Szybki start fermentacji.
INSTRUKCJA STOSOWANIA:
Odpowiednią dawkę drożdży uwodnić w wodzie o temp. 22-30 ºC w stosunku 1/10 części wody. Dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut. Następnie dopasuj temperaturę do temperatury brzeczki nie większą niż 10 ºC różnicy. Zaszczepiaj drożdże bezzwłocznie. Cały proces ogranicz do 30 min, aby zmniejszyć ryzyko inwazji drobnoustrojów.
ZALECANE:
Zastosować pożywkę dla drożdży w celu lepszej fermentacji i mniejszej produkcji wyższych alkoholi.
Przechowywać w chłodnym miejscu.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.