Barwnik Spożywczy KARMEL CARAMEL E150A Palony Cukier 50ML
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
CARAMEL KARMEL 50L
Cukier palony E150A jest naturalnym barwnikiem spożywczym otrzymywanym z podgrzewania cukru. Dzięki jego stosunkowo neutralnemu smakowi i aromatowi, jest idealnym dodatkiem do różnego rodzaju alkoholi, w tym destylatów czy bimbru, w celu nadania im bardziej intensywnego i atrakcyjnego koloru.Barwnik ten nie wpływa negatywnie na walory smakowe napojów i jest szeroko stosowany w przemyśle spożywczym ze względu na swoje naturalne pochodzenie.
Cukier palony E150A jest dobrze rozpuszczalny w alkoholu, co sprawia, że jest wygodny w użyciu oraz gwarantuje jednolite zabarwienie. Przy jego użyciu można osiągnąć różne odcienie barwne, w zależności od dawki i rodzaju alkoholu.
ATUTY:
- Karmel oferuje subtelną słodycz i bogaty kolor, nie wpływając znacząco na główny profil smakowy alkoholu.
- Możliwość regulacji koloru poprzez dawkowanie pozwala na uzyskanie szerokiej gamy odcieni – od jasnych kolorów miodowych po ciemne, prawie czarne barwy.
- Karmel uzyskiwany jest poprzez proces podgrzewania cukru, co sprawia, że jest postrzegany jako naturalny składnik w porównaniu z syntetycznymi barwnikami.
- Karmel jest używany w produktach spożywczych od wielu lat, jest uznawany za bezpieczny w odpowiednich dawkach.
- Karmel dobrze miesza się z alkoholem, co zapewnia jednolite zabarwienie.
ZASTOSOWANIE:
Do zabarwiania alkoholu, napojów, win, piw, wódek, deserów, lodów, ciast.
Podnieś smak swojego ulubionego trunku! Nasz karmel jako zaprawka do alkoholu dodaje nie tylko głębokiego, zachwycającego koloru, ale także niepowtarzalnego, subtelnie słodkiego i palonego aromatu.
Dane techniczne
Pojemność | 50 ml = 2 L |
Rodzaj | Esencje smakowe |
SMAK | Pozostałe |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)




Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.