Drożdże Winiarskie STRONGFERM WINE YEAST 13% RED - Wino Czerwone Niskoprocentowe

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 2,49 zł

Cena regularna:

2.49
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

DROŻDŻE WINIARSKIE STRONGFERM WINE YEAST 13% RED

DROŻDŻE WINIARSKIE DO WIN CZERWONYCH NISKOPROCENTOWE

Szlachetne drożdże winiarskie WINE YEAST 13% RED przeznaczone do produkcji 25 litrów wina czerwonego niskoprocentowego.

Drożdże Saccharomyces cerevisiae RA03 wysokogatunkowe odporne do 13 % mocy alkoholu.

Drożdże wybrane z naturalnego wysokiej jakości szczepu, które fermentują szybko, stabilnie i dokładnie.

Drożdże obniżające kwasowość wina. Po fermentacji alkoholowej zaczyna się fermentacja malolaktyczna MLF w czasie, której ostry kwas jabłkowy przekształca się w łagodny kwas mlekowy, co w efekcie powoduje zmniejszenie kwasowości wina oraz zmiany w aromacie nadając winu nuty zapachowe karmelu i orzechów. Po fermentacji wino dobrze się klaruje i szybko stabilizuje.

 

SPECYFIKACJA:

  • Dedykowane do win czerwonych m.in. Malaga, Burgund, Sherry, Cabernet Sauvingnon, Pinot Noir
  • Na 25 L wina,

  • Obniżające kwasowość wina,

  • Konwersja cukru do alkoholu: 16,8 (g/L) / 1% alkoholu.
  • Alkohol do 13% - niskoprocentowe,

  • Wydajne - 2g drożdży wystarcza na 5 litrów moszczu,

  • Proste w użyciu - wystarczy uwodnić na 20 min przed zadaniem do moszczu,
  • Temperatura fermentacji 10-35 °C, to zalecana temperatura procesu fermentacji, zapewniająca drożdżom najlepsze warunki do pracy i odpowiednie przefermentowanie w odpowiednim czasie. Niższa temperatura fermentacji wydłuży czas fermentacji.

  • Zastosowanie większej ilości paczek: 4 opakowania na 100 litrów wina.

 

NAJWAŻNIEJSZE CECHY:

  • Czynnik Killer K2 - zabija inne powstałe, bądź zadawane drożdże w moszczu,
  • Odporność na SO2,

  • Niska produkcja piany,
  • Brak produkcji związków siarki,

  • Wyższa odporność na czynniki hamujące fermentację,
  • Niska produkcja kwasowości lotnej,

  • Niska produkcja aldehydu octowego,

  • Niska produkcja kwasu pirogronowego

  • Niska produkcja alkoholi wyższych.

 

DAWKOWANIE:

Zawartość opakowania wystarcza na 25 litrów wina.

1g drożdży wystarcza na 5 litrów moszczu.

Dawka zależy również od sposobu użycia oraz osądu winiarza.

 

INSTRUKCJA STOSOWANIA:

Odpowiednią dawkę drożdży należy uwodnić w wodzie o temperaturze 38 - 40 °C w stosunku 1/10 części wody. Pozostawić na 20 minut. Po tym czasie pracujące delikatnie zamieszać. Potem dodać do moszczu i dokładnie wymieszać napowietrzając moszcz.

 

SKŁAD:

drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae

 

WAŻNE:

Zalecane jest zastosowanie pożywki winiarskiej.

Optymalne jest zastosowanie enzymu pektolitycznego do owoców.

 

Produkt enologiczny.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa dotyczy dostawy na terenie Polski oraz uzależniona jest od dopuszczalnej wagi gabarytowej i wagi rzeczywistej zamówienia.
Darmowa dostawa (ORLEN Paczka ) już od 80,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl