Drożdże Winiarskie STRONGFERM WINE YEAST 13% RED - Wino Czerwone Niskoprocentowe
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
DROŻDŻE WINIARSKIE STRONGFERM WINE YEAST 13% RED
DROŻDŻE WINIARSKIE DO WIN CZERWONYCH NISKOPROCENTOWE
Szlachetne drożdże winiarskie WINE YEAST 13% RED przeznaczone do produkcji 25 litrów wina czerwonego niskoprocentowego.
Drożdże Saccharomyces cerevisiae RA03 wysokogatunkowe odporne do 13 % mocy alkoholu.
Drożdże wybrane z naturalnego wysokiej jakości szczepu, które fermentują szybko, stabilnie i dokładnie.
Drożdże obniżające kwasowość wina. Po fermentacji alkoholowej zaczyna się fermentacja malolaktyczna MLF w czasie, której ostry kwas jabłkowy przekształca się w łagodny kwas mlekowy, co w efekcie powoduje zmniejszenie kwasowości wina oraz zmiany w aromacie nadając winu nuty zapachowe karmelu i orzechów. Po fermentacji wino dobrze się klaruje i szybko stabilizuje.
SPECYFIKACJA:
- Dedykowane do win czerwonych m.in. Malaga, Burgund, Sherry, Cabernet Sauvingnon, Pinot Noir
-
Na 25 L wina,
-
Obniżające kwasowość wina,
- Konwersja cukru do alkoholu: 16,8 (g/L) / 1% alkoholu.
-
Alkohol do 13% - niskoprocentowe,
-
Wydajne - 2g drożdży wystarcza na 5 litrów moszczu,
- Proste w użyciu - wystarczy uwodnić na 20 min przed zadaniem do moszczu,
-
Temperatura fermentacji 10-35 °C, to zalecana temperatura procesu fermentacji, zapewniająca drożdżom najlepsze warunki do pracy i odpowiednie przefermentowanie w odpowiednim czasie. Niższa temperatura fermentacji wydłuży czas fermentacji.
-
Zastosowanie większej ilości paczek: 4 opakowania na 100 litrów wina.
NAJWAŻNIEJSZE CECHY:
- Czynnik Killer K2 - zabija inne powstałe, bądź zadawane drożdże w moszczu,
-
Odporność na SO2,
- Niska produkcja piany,
-
Brak produkcji związków siarki,
- Wyższa odporność na czynniki hamujące fermentację,
-
Niska produkcja kwasowości lotnej,
-
Niska produkcja aldehydu octowego,
-
Niska produkcja kwasu pirogronowego
-
Niska produkcja alkoholi wyższych.
DAWKOWANIE:
Zawartość opakowania wystarcza na 25 litrów wina.
1g drożdży wystarcza na 5 litrów moszczu.
Dawka zależy również od sposobu użycia oraz osądu winiarza.
INSTRUKCJA STOSOWANIA:
Odpowiednią dawkę drożdży należy uwodnić w wodzie o temperaturze 38 - 40 °C w stosunku 1/10 części wody. Pozostawić na 20 minut. Po tym czasie pracujące delikatnie zamieszać. Potem dodać do moszczu i dokładnie wymieszać napowietrzając moszcz.
SKŁAD:
drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae
WAŻNE:
Zalecane jest zastosowanie pożywki winiarskiej.
Optymalne jest zastosowanie enzymu pektolitycznego do owoców.
Produkt enologiczny.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.