Drożdże Winiarskie STRONGFERM BAYANUS GT
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
DROŻDŻE WINIARSKIE STRONGFERM BAYANUS GT
DROŻDŻE WINIARSKIE UNIWERSALNE
Szlachetne, uniwersalne drożdże winiarskie STRONGFERM BAYANUS GT przeznaczone do produkcji win białych, win różowych, win czerwonych, win musujących, miodów pitnych.
Drożdże te charakteryzują się wysoką zdolnością fermentacji głównej oraz fermentacji wtórnej.
Drożdże winiarskie STRONGFERM BAYANUS GT zachowują charakterystykę owoców i dzięki nim Twoje wino będzie aromatyczne i smaczne.
SPECYFIKACJA:
- Uniwersalne - do białych, różowych, czerwonych,
-
Na 25 -35 L wina,
-
Alkohol do 18% - wysoka odporność na alkohol pozwoli również na wznowienie fermentacji,
-
Wydajne - 1g drożdży wystarcza na 5 - 7 litrów moszczu,
- Proste w użyciu - wystarczy uwodnić na 20 min przed zadaniem do moszczu,
-
Start fermentacji nawet przy temperaturze 8°C
-
Temperatura fermentacji 8-30 °C, to zalecana temperatura procesu fermentacji, zapewniająca drożdżom najlepsze warunki do pracy i odpowiednie przefermentowanie w odpowiednim czasie. Niższa temperatura fermentacji wydłuży czas fermentacji.
-
Zastosowanie większej ilości paczek: 4 opakowania na 100 litrów wina.
NAJWAŻNIEJSZE CECHY:
-
Pewna fermentacja, nawet przy najcięższych moszczach,
- Szybka fermentacja bez produktów ubocznych,
-
Idealne do wznowienia fermentacji,
-
Niski poziom produkcji alkoholi wyższych,
-
Startują już przy temperaturze 8°C
DAWKOWANIE:
Zawartość opakowania wystarcza na 25-35 litrów wina.
1g drożdży wystarcza na 5 - 7 litrów moszczu.
Dawka zależy również od sposobu użycia oraz osądu winiarza.
INSTRUKCJA STOSOWANIA:
Odpowiednią dawkę drożdży należy uwodnić w wodzie o temperaturze 35 °C w stosunku 1/10 części wody. Pozostawić na 20 minut. Po tym czasie pracujące delikatnie zamieszać. Potem dodać do moszczu i dokładnie wymieszać napowietrzając moszcz.
Produkt enologiczny.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.