Drożdże Gorzelnicze PROFESSIONAL x25 21,5% na 25L / 1 szt
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
DROŻDŻE GORZELNICZE PROFESSIONAL X25 21,5% TURBO YEAST / 1szt
Nowoczesna mieszanka drożdży gorzelniczych PROFESSIONAL X25 21,5% przeznaczone do nastawów cukrowych 25 litrowych do mocy nawet 21% dla wymagających Klientów oczekujących najwyższej jakości finalnego wyrobu!
Zapewniają burzliwą i szybką fermentację dzięki świetnie dobranym proporcjom drożdży i pożywek z witaminami.
Jedyne co musisz to tylko dodać odpowiednią ilość wody i cukru. Nie musisz nic więcej dodawać. Bardzo proste w użyciu.
SPECYFIKACJA:
-
Na 25 L nastawu - jedno opakowanie drożdży PROFESSIONAL X25 21,5% wystarczy na przygotowanie 25L nastawu.
-
Do nastawów cukrowych,
-
Nawet na 9 kg cukru!
-
Fermentacja aż do 21,5%, dzięki specjalistycznej mieszance drożdży oraz pożywek,
- Fermentacja do 48h przy użyciu 6 kg cukru,
- Wysoka jakość destylatu, jako jedyne na rynku wytwarzają mniej produktów ubocznych (mała ilość kwasów, siarki, estrów, aldehydów) w finalnym wyrobie,
-
Czysta fermentacja, przebieg fermentacji bezzapachowy,
-
Szybka i pewna fermentacja, proces fermentacji przebiega w ciągu nawet od 2 do 10 dni w zależności od ilości cukru.
-
Optymalna temperatura fermentacji 20-25 °C, to zalecana temperatura procesu fermentacji, zapewniająca drożdżom najlepsze warunki do pracy i odpowiednie przefermentowanie w odpowiednim czasie. Niższa temperatura fermentacji wydłuży czas fermentacji.
- Zastosowanie większej ilości paczek: maksymalnie 2 opakowania na 50 litrów nastawu
SKŁAD:
drożdże, pożywka, witaminy i minerały
Rozpuścić odpowiednią ilość cukru w ciepłej wodzie, a następnie dopełnić wodą do 25 litrów. Do nastawu o temp 20-25°C dodać jedno opakowanie drożdży PROFESSIONAL X25 21,5%. Energicznie wymieszać przez minimum 1 minutę. Pozostawić do fermentacji w temp. 22-25°C (niższa temperatura =dłuższy czas fermentacji).
TABELA:
Cukier | Czas | Temperatura | Moc |
6 kg | 2 dni | 22-25°C | 15% |
7 kg | 3 – 4 dni | 22-25°C | 17,0% |
8 kg | 5 - 7 dni | 22-25°C | 20,0% |
9 kg | 9-10 dni | 18°C | 21,5% |
WAŻNE:
- Aby otrzymać nastaw 21,5% przy 9kg cukru KONIECZNE JEST chłodzenie płynu, aby utrzymywał temperaturę 18°C!!!
-
Nie należy zamykać szczelnie pojemnika fermentacyjnego,
-
Nie stosować rurek fermentacyjnych ze względu na burzliwy przebieg fermentacji.
-
Pokrywa pojemnika powinna zostać położona dość luźno, niedociśnięta.
Produkt enologiczny.
Waga netto: 140g
Dane techniczne
Pakiet ilościowy | 1 opakowanie |
MOC % | powyżej 21 % |
ZASTOSOWANIE: | cukier |
Paczkomat InPost | Tak |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.