Drożdże Gorzelnicze PROFESSIONAL TURBO FRUIT do owoców

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 6,20 zł

Cena regularna:

6.20
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

DROŻDŻE GORZELNICZE PROFESSIONAL TURBO FRUIT TURBO YEAST

DROŻDŻE GORZELNICZE DO OWOCÓW

Specjalnie wyselekcjonowane szwedzkie drożdże gorzelnicze PROFESSIONAL TURBO FRUIT przeznaczone do fermentacji moszczów owocowych na 25 litrów.

Najważniejszą cechą tych drożdży jest zdolność fermentacji moszczów owocowych ze szczególnym uwzględnieniem podniesienia właściwości aromatycznych oraz podkreślenia wyrazistości smakowej użytych owoców do fermentacji.

Drożdże gorzelnicze PROFESSIONAL TURBO FRUIT idealnie sprawdzą się do wyrobu gatunkowych trunków typu brandy, calvados, śliwowica oraz kirsch itp.

Jeżeli masz do przerobienia stare wino, dżemy, soki, albo chcesz zrobić gruszkówkę, calvados, śliwowicę to te drożdże spełnią Twoje oczekiwania.

Fermentują w wydłużonym czasie niż typowe drożdże turbo, bo ciągu 5-7 dni uzyskując destylat o wysokiej jakości.

Bardzo proste w użyciu. Jedyne co musisz to tylko dodać odpowiednią ilość owoców, wody i cukru bądź glukozy.

 

SPECYFIKACJA:

  • Na 25 L nastawu - jedno opakowanie drożdży PROFESSIONAL TURBO FRUIT wystarczy na przygotowanie 25L moszczu owocowego.

  • Fermentacja do 18%,
  • Do moszczów owocowych,

  • Wysoka produkcja aromatów odmianowych owoców,

  • Wysoka produkcja aromatów fermentacyjnych nut kwiatowych,

  • Wysoka zdolność fermentacyjna,

  • Optymalna temperatura fermentacji 25-28 °C, to zalecana temperatura procesu fermentacji, zapewniająca drożdżom najlepsze warunki do pracy i odpowiednie przefermentowanie w odpowiednim czasie. Niższa temperatura fermentacji wydłuży czas fermentacji,

 

SKŁAD:

drożdże, pożywka, witaminy, mikroelementy oraz enzymy ułatwiające fermentacje owoców.

 

INSTRUKCJA STOSOWANIA:

Na 1 litr moszczu owocowego dodajemy maksymalnie 280g cukru albo maksymalnie 300g glukozy, która podkreśla aromat destylatu.

Wlać do zbiornika moszcz owocowy, przygotować odpowiednią ilość syropu cukrowego albo glukozowego, wlać do zbiornika i dopełnić wodą do 25 litrów (patrz wskazówka). Do nastawu o temp 25-30°C dodajemy bezpośrednio jedno opakowanie PROFESSIONAL TURBO FRUIT Intensywnie wymieszać przez minimum 1 minutę napowietrzając nastaw. Pozostawić do fermentacji w temp. 20-27°C (niższa temperatura =dłuższy czas fermentacji).

 

WSKAZÓWKA:

  • Należy pamiętać, iż każdy owoc ma inną zawartość naturalnego cukru i należy dawkować cukier/glukozę, tak aby nie przekroczyło to 27°Blg. Idealnym przyrządem do weryfikacji jest REFRAKTOMETR albo CUKROMIERZ.

  • Im mniej wody, a więcej owoców, to destylat będzie bardziej aromatyczny,


WAŻNE:

  • Należy zwracać uwagę, aby temperatura fermentacji nie przekroczyła 35°C,

  • Nie należy zamykać szczelnie pojemnika fermentacyjnego,

  • Nie stosować rurek fermentacyjnych ze względu na burzliwy przebieg fermentacji.

  • Pokrywa pojemnika powinna zostać położona dość luźno, niedociśnięta.

 

Produkt enologiczny.

Dane techniczne

Pakiet ilościowy 1 opakowanie
MOC % do 18 %
ZASTOSOWANIE: owoce

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa dotyczy dostawy na terenie Polski oraz uzależniona jest od dopuszczalnej wagi gabarytowej i wagi rzeczywistej zamówienia.
Darmowa dostawa (ORLEN Paczka ) już od 80,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl