Drożdże Gorzelnicze PROFESSIONAL TURBO FRUIT do owoców
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
DROŻDŻE GORZELNICZE PROFESSIONAL TURBO FRUIT TURBO YEAST
DROŻDŻE GORZELNICZE DO OWOCÓW
Specjalnie wyselekcjonowane szwedzkie drożdże gorzelnicze PROFESSIONAL TURBO FRUIT przeznaczone do fermentacji moszczów owocowych na 25 litrów.
Najważniejszą cechą tych drożdży jest zdolność fermentacji moszczów owocowych ze szczególnym uwzględnieniem podniesienia właściwości aromatycznych oraz podkreślenia wyrazistości smakowej użytych owoców do fermentacji.
Drożdże gorzelnicze PROFESSIONAL TURBO FRUIT idealnie sprawdzą się do wyrobu gatunkowych trunków typu brandy, calvados, śliwowica oraz kirsch itp.
Jeżeli masz do przerobienia stare wino, dżemy, soki, albo chcesz zrobić gruszkówkę, calvados, śliwowicę to te drożdże spełnią Twoje oczekiwania.
Fermentują w wydłużonym czasie niż typowe drożdże turbo, bo ciągu 5-7 dni uzyskując destylat o wysokiej jakości.
Bardzo proste w użyciu. Jedyne co musisz to tylko dodać odpowiednią ilość owoców, wody i cukru bądź glukozy.
SPECYFIKACJA:
-
Na 25 L nastawu - jedno opakowanie drożdży PROFESSIONAL TURBO FRUIT wystarczy na przygotowanie 25L moszczu owocowego.
- Fermentacja do 18%,
-
Do moszczów owocowych,
-
Wysoka produkcja aromatów odmianowych owoców,
-
Wysoka produkcja aromatów fermentacyjnych nut kwiatowych,
-
Wysoka zdolność fermentacyjna,
-
Optymalna temperatura fermentacji 25-28 °C, to zalecana temperatura procesu fermentacji, zapewniająca drożdżom najlepsze warunki do pracy i odpowiednie przefermentowanie w odpowiednim czasie. Niższa temperatura fermentacji wydłuży czas fermentacji,
SKŁAD:
drożdże, pożywka, witaminy, mikroelementy oraz enzymy ułatwiające fermentacje owoców.
INSTRUKCJA STOSOWANIA:
Na 1 litr moszczu owocowego dodajemy maksymalnie 280g cukru albo maksymalnie 300g glukozy, która podkreśla aromat destylatu.
Wlać do zbiornika moszcz owocowy, przygotować odpowiednią ilość syropu cukrowego albo glukozowego, wlać do zbiornika i dopełnić wodą do 25 litrów (patrz wskazówka). Do nastawu o temp 25-30°C dodajemy bezpośrednio jedno opakowanie PROFESSIONAL TURBO FRUIT Intensywnie wymieszać przez minimum 1 minutę napowietrzając nastaw. Pozostawić do fermentacji w temp. 20-27°C (niższa temperatura =dłuższy czas fermentacji).
WSKAZÓWKA:
-
Należy pamiętać, iż każdy owoc ma inną zawartość naturalnego cukru i należy dawkować cukier/glukozę, tak aby nie przekroczyło to 27°Blg. Idealnym przyrządem do weryfikacji jest REFRAKTOMETR albo CUKROMIERZ.
- Im mniej wody, a więcej owoców, to destylat będzie bardziej aromatyczny,
WAŻNE:
-
Należy zwracać uwagę, aby temperatura fermentacji nie przekroczyła 35°C,
-
Nie należy zamykać szczelnie pojemnika fermentacyjnego,
-
Nie stosować rurek fermentacyjnych ze względu na burzliwy przebieg fermentacji.
-
Pokrywa pojemnika powinna zostać położona dość luźno, niedociśnięta.
Produkt enologiczny.
Dane techniczne
Na ile litrów? | 25 L |
Pakiet ilościowy | 1 opakowanie |
Moc w % | do 18 % |
Zastosowanie | owoce |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)




Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.