SŁÓD PSZENICZNY / 1KG - ŚRUTOWANY
Opis
SŁÓD PSZENICZNY
SŁÓD ŚRUTOWANY
Słód pszeniczny produkowany jest w suszarni z wysokiej jakości pszenicy. Jest to podstawowy słód do warzenia piw pszenicznych. Słód Pszeniczny jest wytwarzany z pszenicy jarej i ozimej.
Słód pszeniczny jest wykorzystywany głównie do piw pszenicznych i innych piw górnej fermentacji.
Słód Pszeniczny jest także używany do warzenia piw typu Lager w celu wzbogacenia smaku oraz poprawy stabilności piany.
Stosowany zasyp to około 50% dla piw pszenicznych, około 20% dla piw typu Lager, do 80% zasypu (piwa typu Weizen) oraz do 7% (Kölsch, Altbier).
SPECYFIKACJA SŁODU:
Udział w zasypie: do 80%
Barwa: 3 - 6 °EBC
ZASTOSOWANIE:
Browarnictwo: do piw typu Weizen, Kölsch, Altbier, Lager,
Piekarnictwo: jako przyprawa przy wypiekach,
PRZECHOWYWANIE:
Słód powinien być przechowywany w chłodnym (< 20 °C), suchym (< 40 RH %) i bezwonnym miejscu.
Należy dbać, by produkt nie stykał się z gorącymi powierzchniami oraz unikać wdychania pyłu ze słodu.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.