SŁÓD MONACHIJSKI TYP I JASNY / 1KG - ŚRUTOWANY
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
SŁÓD JĘCZMIENNY MONACHIJSKI TYP I
SŁÓD ŚRUTOWANY
Słód monachijski jest produkowany w suszarni ze słodu zielonego, w podobnej technologii co słód pilzneński, jednak wymagający znacznie więcej wysiłku przy słodowaniu i suszeniu.
Suszenie słodu odbywa się w temp. 105°C. Daje to w efekcie tak cenione cechy tego słodu, jak głęboki, bursztynowy kolor i specyficzny aromat. Zakres barw dla tego słodu wynosi 12-15 °EBC.
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Dark Lager, Dark Beer, Stout, Amber, Bock i innych piw specjalnych, podkreślając ich pełny smak. Przy przygotowywaniu receptury warzenia należy wziąć pod uwagę.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Udział w zasypie: do 100%
Ekstrakt: min. 81% s.m.
Barwa: 12 - 15 °EBC
ZASTOSOWANIE:
Browarnictwo: do piw typu: do piw ciemnych typu Dark Lager, Dark Beer, Stout, Amber, Bock.
Piekarnictwo: jako przyprawa przy wypiekach,
PRZECHOWYWANIE:
Słód powinien być przechowywany w chłodnym (< 20 °C), suchym (< 40 RH %) i bezwonnym miejscu.
Należy dbać, by produkt nie stykał się z gorącymi powierzchniami oraz unikać wdychania pyłu ze słodu.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.