SŁÓD ENZYMATYCZNY WHISKY 1kg / śrutowany
Opis
SŁÓD ENZYMATYCZNY 1KG / śrutowany
Słód enzymatyczny Viking Enzyme Malt o bardzo wysokiej sile diastatycznej. Jest produkowany z 2 lub 6 rzędowego jęczmienia jarego. Słód o bardzo wysokiej sile diastatycznej. Polecany przy dużej ilości dodatków niesłodowanych oraz do produkcji wysokiej jakości whisky zbożowej i czystego alkoholu.
Idealnie sprawdzi się produkcji destylatu czystego i whisky.
SPECYFIKACJA SŁODU ENZYMATYCZNEGO:
Wilgotność: max. 7%
Ekstrakt: min. 761,0 % dm
Kolor: 10 EBC
Siła diastatyczna: min. 62,0 WK dm.
Alfa-amylaza DU: min. 70 dm
ZASTOSOWANIE SŁODU ŻYTNIEGO:
- w gorzelnictwie do zacierów zbożowych,
- w browarnictwie do warzenia wszystkich typów piw.
- w piekarnictwie jako dodatek do mąki do pieczenia.
PRZECHOWYWANIE SŁODU ENZYMATYCZNEGO:
Słód należy przechowywać w czystym, suchym, bezwonnym miejscu.
Ważne: Nie wdychać pyłu słodowego.
ŚRUTOWANIE SŁODU:
Oferowany przez nas słód jest już śrutowany i przygotowany do zacierania.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.