SŁÓD ENZYMATYCZNY WHISKY 1kg / śrutowany

Dostępność: brak towaru
Cena: 7,49 zł 7.49
ilość szt

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

SŁÓD ENZYMATYCZNY 1KG / śrutowany

Słód enzymatyczny Viking Enzyme Malt o bardzo wysokiej sile diastatycznej. Jest produkowany z 2 lub 6 rzędowego jęczmienia jarego. Słód o bardzo wysokiej sile diastatycznej. Polecany przy dużej ilości dodatków niesłodowanych oraz do produkcji wysokiej jakości whisky zbożowej i czystego alkoholu.

Idealnie sprawdzi się produkcji destylatu czystego i whisky.

 

SPECYFIKACJA SŁODU ENZYMATYCZNEGO:

Wilgotność: max. 7%

Ekstrakt: min. 761,0 % dm

Kolor: 10 EBC

Siła diastatyczna: min. 62,0 WK dm.

Alfa-amylaza DU: min. 70 dm

 

ZASTOSOWANIE SŁODU ŻYTNIEGO:

  • w gorzelnictwie do zacierów zbożowych,

 

  • w browarnictwie do warzenia wszystkich typów piw. 

 

  • w piekarnictwie jako dodatek do mąki do pieczenia.

 

PRZECHOWYWANIE SŁODU ENZYMATYCZNEGO:

Słód należy przechowywać w czystym, suchym, bezwonnym miejscu.

Ważne: Nie wdychać pyłu słodowego.

 

ŚRUTOWANIE SŁODU:

Oferowany przez nas słód jest już śrutowany i przygotowany do zacierania.

 

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa dotyczy dostawy na terenie Polski oraz uzależniona jest od dopuszczalnej wagi gabarytowej i wagi rzeczywistej zamówienia.
Darmowa dostawa (Paczkomaty InPost) już od 80,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl