Drożdże Winiarskie BAYANUS G995 10g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Drożdże Winiarskie BAYANUS G995 10g
Drożdże winiarskie Bayanus G995 SZCZEP SACCHAROMYCES CEREVISIAE to włoskie drożdże do produkcji wina białego, czerwonego, musującego i wielu innych. Podstawową ich zaletą jest to, że pracują w trudnych warunkach nawet od 9ºC i fermentują do 17%.
ZASTOSOWANIE:
- wina czerwone,
- wina białe,
- wina różowe,
- wina musujące,
- wina musujące metodą CHAMPENOIS,
- miody pitne,
- fermentacja soków, koncentratów owocowych,
- wznowienie fermentacji,
Zdolność fermentacji 16,5-17%
Optymalna temperatura fermentacji 20-25 ºC
Jedyne drożdże na rynku które pracują w niskiej temperaturze od 9 ºC
DOZOWANIE:
- Do fermentacji białych i czerwonych win 10-20g/100l
- Podtrzymanie trudnej fermentacji 30-50g/100l
- Podtrzymanie fermentacji przy nastawie z koncentratu min 50g/100l
- Wznowienie fermentacji 15-40g/100l
INSTRUKCJA STOSOWANIA:
Drożdże należy uwodnić w stosunku 1x10, a najlepiej z roztworem moszczu i wody w stosunku 1:2
Temperatura roztworu ok. 30 ºC po ok. 30 minutach należy wymieszać z nastawem.
Fermentacja zwykła:
- 10g / 50l
- 50-200g / 100l z koncentratu klarownego
Produkcja win musujących:
- 30g / 100l.
Przechowywać w szczelnym opakowaniu, suchym i chłodnym miejscu do dłuższego przechowywania zaleca się temp. ok. 10 ºC
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.