Drożdże gorzelnicze MAXX WHISKY TURBO + AMG

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 7,99 zł 7.99








ilość szt

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

MAXX WHISKY TURBO YEAST

DROŻDŻE GORZELNICZE DO ZACIERÓW Z ZBOŻOWYCH Z ENZYMEM AMG

Specjalnie wyselekcjonowany szczep drożdży gorzelniczych MAXX WHISKY TURBO YEAST stosowane do fermentacji 25 litrów zacieru zbożowego.

Najważniejszą cechą tych drożdży jest zdolność fermentacji zacierów zbożowych ze szczególnym uwzględnieniem podniesienia właściwości aromatycznych oraz podkreślenia wyrazistości smakowej użytego zboża do fermentacji.

Drożdże gorzelnicze MAXX WHISKY TURBO YEAST idealnie sprawdzą się do wyrobu gatunkowych trunków m.in. whisky, bourbon oraz inne.

MAXX WHISKY TURBO YEAST są to drożdże do fermentacji zacierów ze słodu zbożowego, zboża np. jęczmień, żyto, pszenica, pszenżyto, oraz ze skrobi, mąki, kukurydzy, oraz koncentratów słodowych.

Drożdże MAXX WHISKY TURBO YEAST zawierają dodatkowo enzym amyloglukozydazę, która zmienia niefermentowalną skrobię na cukry proste. Dzięki temu bez dodatku cukru można zrobić własną whisky, bourbon, albo żytniówkę i inne trunki.

SPECYFIKACJA:

  • Na 25-30 L zacieru - jedno opakowanie drożdży MAXX WHISKY TURBO YEAST wystarczy na przygotowanie do 30L zacieru,

  • Do zacierów zbożowych,

  • Szybka i pewna fermentacja, proces fermentacji przebiega w ciągu nawet od 3 do 6 dni w zależności od temperatury,

  • Wysoko alkoholizujące do 17%,

  • Duża tolerancja na wysoką temperaturę fermentacji,

  • Wysoka zdolność fermentacyjna,

  • Optymalna temperatura fermentacji 25-30 °C, to zalecana temperatura procesu fermentacji, zapewniająca drożdżom najlepsze warunki do pracy i odpowiednie przefermentowanie w odpowiednim czasie. Niższa temperatura fermentacji wydłuży czas fermentacji,

 

SKŁAD:

drożdże, pożywka, enzym: amyloglukozydaza, witaminy, mikroelementy,

 

INSTRUKCJA STOSOWANIA:

Opcja 1:

Zacier robimy ze śruty i wody w stosunku 1/3. Dodając 7kg śruty na 19 litrów wody otrzymamy ok. 25 litrów zacieru. Zawartość drożdży MAXX WHISKY TURBO YEAST posypać po powierzchni zacieru o temperaturze 30-35°C, następnie odczekać 15 minut i bardzo dokładnie wymieszać. Pozostawić do fermentacji w temp. 22-25°C (niższa temperatura =dłuższy czas fermentacji). (Patrz wskazówka)

Opcja 2:

Rozpuścić 5,5 kg cukru w ciepłej wodzie. Przy temperaturze 30-35°C dodać ciemny ekstrakt słodowy 2kg, a następnie dopełnić wodą do 25 litrów. Zawartość drożdży MAXX WHISKY TURBO YEAST posypać po powierzchni zacieru o temperaturze 30-35°C, następnie odczekać 15 minut i bardzo dokładnie wymieszać. Pozostawić do fermentacji w temp. 22-25°C (niższa temperatura =dłuższy czas fermentacji). (Patrz wskazówka)

 

WSKAZÓWKA:

  • Najlepszy produkt finalny uzyskasz po przeprowadzeniu pełnego procesu zacierania słodu, bez dodatku cukru

  • Zapewniamy instrukcję procesu zacierania na życzenie oraz poradę.


WAŻNE:

  • Należy zwracać uwagę, aby temperatura fermentacji nie przekroczyła 35°C,

  • Nie należy zamykać szczelnie pojemnika fermentacyjnego,

  • Nie stosować rurek fermentacyjnych ze względu na burzliwy przebieg fermentacji.

  • Pokrywa pojemnika powinna zostać położona dość luźno, niedociśnięta.

 

Produkt enologiczny.

Waga netto: 48g

 

Dane techniczne

MOC % do 18 %
ZASTOSOWANIE: zboża

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (InPost Paczkomaty 24/7) już od 199,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl