PŁATKI DĘBOWE

Płatki dębowe to szybki i niedrogi sposób na nadanie charakteru dębu. Pomagają zrównoważyć i sieciować taniny oraz sprzyjają stabilizacji koloru, jeśli są stosowane podczas fermentacji.

Zaawansowana technologia opiekania pozwala uzyskać gradient kolorów na wszystkich złożonych warstwach dębu, co daje łagodną, a nie szorstką strukturę podniebienia.

Zarówno dąb amerykański, jak i dąb francuski wnoszą aromaty, smaki oraz taninę do wina. Ogromny wpływ na trunek ma pochodzenie płatków, wielkość oraz poziom ich wypalenia.

 

RODZAJE PŁATKÓW DĘBOWYCH:

Dąb francuski ma zazwyczaj bardziej subtelny smak z mocnymi taninami i satynową teksturą.

Dąb amerykański ma zwykle mocniejszy smak i nadaje bardziej oczywisty, mocniejszy i słodszy aromat i smak.

STOPIEŃ WYPALENIA PŁATKÓW DĘBOWYCH:

Medium Toast - Gładka i kremowa wanilia, karmel, kawa, tosty i słodki, ostry aromat dębu.

Heavy Toast - Wędzony, przyprawowy, karmelowy, kawowy, czekoladowy i słodki, ostry aromat dębu.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Odbiór w Punkcie Poczta Polska) już od 100,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl