Enzym Pektolityczny STRONGFERM PEKTOENZYM
Opis
ENZYM DO OWOCÓW STRONGFERM PEKTOENZYM
STRONGFERM PEKTOENZYM to preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców.
Dodatek enzymu pektolitycznego powoduje rozkład błon komórkowych oraz pektynę w owocach, co powoduje rozluźnienie struktury owocu, dzięki temu uzyskanie soku z owoców jest o prawie 20% większe.
Powszechnie stosowany w przetwórstwie owocowym, uwalnia sok z owoców, a także wzbogaca smak i aromat nastawów owocowych.
W późniejszych etapach zmniejsza ilość osadu, zawiesiny, co sprzyja dobremu klarowaniu płynu.
SPECYFIKACJA:
-
Na 25 L - jedno opakowanie enzymu pektolitycznego STRONGFERM PEKTOENZYM wystarczy na 25 L moszczu, owoców, soku.
-
Zwiększa wydajność soku o 10-20%,
- Łatwiejsze klarowanie,
-
Łatwiejsze tłoczenie soku,
-
Wzbogaca smak i aromat moszczu,
-
Zastosowanie większej ilości paczek: 4 opakowania na 100 litrów moszczu.
INSTRUKCJA STOSOWANIA:
Strongferm PEKTOENZYM należy dokładnie rozpuścić w małej ilości moszczu, potem dodać do całości i dokładnie wymieszać.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.