Drożdże Winiarskie WINE YEAST APPLE - Wino z Jabłek
Opis
DROŻDŻE WINIARSKIE WINE YEAST APPLE
DROŻDŻE WINIARSKIE DO JABŁEK
Doskonałe dedykowane drożdże winiarskie WINE YEAST APPLE przeznaczone do produkcji 25 litrów wina z jabłek.
Otrzymane wina jabłkowe z tych drożdży charakteryzują się niepowtarzalnym bukietem aromatycznym, oryginalnym smakiem z wyrazistą świeżością.
Szczep Saccharomyces cerevisiae var. bayanus o podwyższonej mocy fermentacyjnej.
SPECYFIKACJA:
- Dedykowane do jabłek,
-
Na 25 L wina,
-
Alkohol do 21% - wysoka odporność na alkohol pozwoli również na wznowienie fermentacji,
-
Wydajne - 1g drożdży wystarcza na 2,4 - 5 litrów moszczu,
- Proste w użyciu - wystarczy uwodnić na 20 min przed zadaniem do moszczu,
-
Temperatura fermentacji 13-28 °C, to zalecana temperatura procesu fermentacji, zapewniająca drożdżom najlepsze warunki do pracy i odpowiednie przefermentowanie w odpowiednim czasie. Niższa temperatura fermentacji wydłuży czas fermentacji.
-
Zastosowanie większej ilości paczek: 4 opakowania na 100 litrów wina.
NAJWAŻNIEJSZE CECHY:
- Czynnik Killer K2 - zabija inne powstałe, bądź zadawane drożdże w moszczu,
-
Odporność na SO2,
- Niska produkcja piany,
-
Brak produkcji związków siarki,
-
Niska produkcja kwasowości lotnej,
-
Niska produkcja aldehydu octowego,
-
Niska produkcja kwasu pirogronowego
-
Niska produkcja alkoholi wyższych.
DAWKOWANIE:
Zawartość opakowania wystarcza na 12-25 litrów wina.
1g drożdży wystarcza na 2,4 - 5 litrów moszczu.
Dawka zależy również od sposobu użycia oraz osądu winiarza.
INSTRUKCJA STOSOWANIA:
Odpowiednią dawkę drożdży należy uwodnić w wodzie o temperaturze 38 - 40 °C w stosunku 1/10 części wody. Pozostawić na 20 minut. Po tym czasie pracujące delikatnie zamieszać. Potem dodać do moszczu i dokładnie wymieszać napowietrzając moszcz.
SKŁAD:
drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae var. bayanus
WAŻNE:
Zalecane jest zastosowanie pożywki winiarskiej.
Optymalne jest zastosowanie enzymu pektolitycznego do owoców.
Produkt enologiczny.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.