Drożdże Gorzelnicze MAXX 48 TURBO PURE

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 7,99 zł 7.99








ilość szt

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

DROŻDŻE GORZELNICZE MAXX 48 TURBO PURE

Specjalnie wyselekcjonowane drożdże gorzelnicze MAXX 48 TURBO PURE przeznaczone do nastawów cukrowych 25 litrowych, które fermentują do mocy nawet 21%!

Zapewniają burzliwą i szybką fermentację dzięki świetnie dobranym proporcjom drożdży i pożywek z witaminami.

Jedyne co musisz to tylko dodać odpowiednią ilość wody i cukru. Nie musisz nic więcej dodawać. Bardzo proste w użyciu.

 

SPECYFIKACJA:

  • Na 25 L nastawu - jedno opakowanie drożdży MAXX 48 wystarczy na przygotowanie 25L nastawu.

  • Do nastawów cukrowych,

  • Nawet na 9 kg cukru!

  • Fermentacja aż do 21%, dzięki specjalistycznej mieszance drożdży oraz pożywek,

  • Fermentacja w ciągu 48h, przy użyciu 6 kg cukru
  • Wysoka jakość destylatu, jako jedyne na rynku wytwarzają mniej produktów ubocznych (mała ilość kwasów, siarki, estrów, aldehydów) w finalnym wyrobie,
  • Czysta fermentacja, przebieg fermentacji bezzapachowy,

  • Szybka i pewna fermentacja, proces fermentacji przebiega w ciągu nawet od 2 do 10 dni w zależności od ilości cukru.

  • Optymalna temperatura fermentacji 20-25 °C, to zalecana temperatura procesu fermentacji, zapewniająca drożdżom najlepsze warunki do pracy i odpowiednie przefermentowanie w odpowiednim czasie. Niższa temperatura fermentacji wydłuży czas fermentacji.

  • Zastosowanie większej ilości paczek: maksymalnie 2 opakowania na 50 litrów nastawu

 

SKŁAD:

drożdże, pożywka, witaminy i minerały

 

INSTRUKCJA STOSOWANIA:

Rozpuścić odpowiednią ilość cukru w ciepłej wodzie, a następnie dopełnić wodą do 25 litrów. Do nastawu o temp 20-25°C dodajemy jedno opakowanie MAXX 48. Energicznie wymieszać przez minimum 1 minutę. Pozostawić do fermentacji w temp. 22-25°C (niższa temperatura =dłuższy czas fermentacji).

 

TABELA:

Cukier Czas Temperatura Moc
6 kg 2 dni 22-25°C 14,5%
7 kg 3 – 4 dni 22-25°C 17,0%
8 kg 5 - 7 dni 22-25°C 20,0%
9 kg 10 dni 18°C 21,0%

 

WAŻNE:

  • Aby otrzymać nastaw 21% przy 9kg cukru KONIECZNE JEST chłodzenie płynu, aby utrzymywał temperaturę 18°C!!!
  • Nie należy zamykać szczelnie pojemnika fermentacyjnego,

  • Nie stosować rurek fermentacyjnych ze względu na burzliwy przebieg fermentacji.

  • Pokrywa pojemnika powinna zostać położona dość luźno, niedociśnięta.

 

Produkt enologiczny.

Waga netto: 135g

 

Dane techniczne

MOC % do 21 %
ZASTOSOWANIE: cukier

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty InPost) już od 199,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl