Drożdże Gorzelnicze ALCOTEC 48 CLASSIC TURBO YEAST
Opis
DROŻDŻE GORZELNICZE ALCOTEC 48 CLASSIC TURBO YEAST
Nowa ekonomiczna wersja znanych drożdży ALCOTEC 48 TURBO PURE, które ważą 5g mniej w opakowaniu.
Mocne, aktywne drożdże gorzelnicze ALCOTEC 48 CLASSIC TURBO YEAST do nastawów cukrowych na 25 litrów, które fermentują do nawet 21%.
Zapewniają burzliwą i szybką fermentację dzięki świetnie dobranym proporcjom drożdży i pożywek z witaminami.
SPECYFIKACJA:
-
Na 25 L nastawu - jedno opakowanie drożdży ALCOTEC 48 CLASSIC wystarczy na przygotowanie 25L nastawu.
-
Do nastawów cukrowych,
-
Nawet na 9 kg cukru!
-
Fermentacja aż do 21%, dzięki specjalistycznej mieszance drożdży oraz pożywek,
- Fermentacja w czasie 48h przy zastosowaniu 6 kg cukru,
- Drożdże typu pure dają czysty i łagodny w smaku alkohol.
-
Szybka i pewna fermentacja, proces fermentacji przebiega w ciągu nawet od 2 do 10 dni w zależności od ilości cukru.
-
Optymalna temperatura fermentacji 25 °C, to zalecana temperatura procesu fermentacji, zapewniająca drożdżom najlepsze warunki do pracy i odpowiednie przefermentowanie w odpowiednim czasie. Niższa temperatura fermentacji wydłuży czas fermentacji.
-
Zastosowanie większej ilości paczek: maksymalnie 2 opakowania na 50 litrów nastawu
SKŁAD:
drożdże, pożywka, witaminy i minerały
INSTRUKCJA STOSOWANIA:
Rozpuścić odpowiednią ilość cukru w ciepłej wodzie, a następnie dopełnić wodą do 25 litrów. Do nastawu o temp 20-25°C dodać jedno opakowanie drożdży ALCOTEC 48 CLASSIC. Energicznie wymieszać przez minimum 1 minutę. Pozostawić do fermentacji w temp. 22-25°C (niższa temperatura =dłuższy czas fermentacji).
TABELA:
Cukier | Czas | Temperatura | Moc |
6 kg | 2 dni | 20-35°C | 14,0% |
7 kg | 3 dni | 20-30°C | 17,0% |
8 kg | 5 dni | 20-27°C | 19,0% |
9 kg | 7-10 dni | 18-24°C | 21,0% |
WAŻNE:
- Aby otrzymać nastaw 21% przy 9kg cukru KONIECZNE JEST chłodzenie płynu, aby utrzymywał temperaturę 18°C!!!
-
Nie należy zamykać szczelnie pojemnika fermentacyjnego,
-
Nie stosować rurek fermentacyjnych ze względu na burzliwy przebieg fermentacji.
-
Pokrywa pojemnika powinna zostać położona dość luźno, niedociśnięta.
Produkt enologiczny.
Waga netto: 130g
Dane techniczne
MOC % | do 21 % |
ZASTOSOWANIE: | cukier |
Opinie o produkcie (0)

