Drożdże do Cydru CIDRE STRONG 5G
Opis
CIDRE STRONG
DROŻDŻE DO PRODUKCJI CYDU
Specjalnie wyselekcjonowany szczep drożdży do produkcji cydru. Szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae do produkcji cydru i win musujących.
Drożdże na 25-50 litrów cydru
CECHY DROŻDŻY DO CYDRU:
- idealne drożdże do jabłek i gruszek,
- tolerancja na alkohol do 17%,
- temperatura fermentacji w 10-30°C
- opakowanie 10g na 25-50 litrów,
Odporny na trudne warunki fermentacji, z niską mętnością, skrajnymi temperaturami, ograniczonymi poziomami żywieniowymi.
Odpowiedni do stosowania w produkcji cydru.
CHARAKTERYSTYKA:
- Fermentuje prawidłowo w temperaturze pomiędzy 10 i 30°C.
- Minimalna produkcja kwasowości Minimalna lub nieobecna produkcja SO2 i H2S.
- Minimalna produkcja aldehydu octowego i kwasu pirogronowego.
- Znikoma produkcja piany.
- Dobra produkcja glicerolu.
INSTRUKCJA STOSOWANIA:
Odpowiednią dawkę drożdży CIDRE STRONG należy wymieszać w 100ml wody o temperaturze 22-25 °C. Odczekać 20 minut. Po tym czasie dodać do moszczu i wymieszać.
WAŻNE:
Drożdże nie posiadają w składzie pożywki. Do optymalnego przebiegu fermentacji zalecane jest zastosowanie pożywki np. NUTRIMIX
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.